איך עושים סדר במטבח
הדבר הכי חשוב במטבח זה הפונקציונליות שלו ולכן לכל דבר יש מקום הגיוני וזמין.
ממתי המקום של הקערה הכתומה הוא בצד שמאל על השיש? וממתי הכלי היפה של הסוכר עבר לגור מאחורי הקפה והתה? לא ידעתי שהשיש בצד הכיור הוא המקום לדוחות הביטוח ומה פתאום הגומיות והסיכות של הילדה מונחים…
בואו נסכם שמהיום אין מצב שאתם לא מוצאים את הפותחן! ?
איך עושים סדר במטבח – אחת ולתמיד
ראשית כל ולפני הכל – יש לתכנן את האחסון במטבח.
תכנון האחסון זו אומנות בפני עצמה ולא ניכנס לזה עכשיו.
סדר מטבח במספר צעדים פשוטים:
- הוציאו את כל תכולת הארונות / מגירות
- מיינו את הפריטים לפי קטגוריות
- מיינו כל קטגוריה לפי תדירות השימוש
- מה שמיותר משוחרר (עומס=בלגן, בלגן=עומס)
- הכינו חוצצים ו/או סלסלות לחלוקה בתוך התאים והמגירות
- הכניסו את התכולה לארונות לפי קטגוריות ולפי תדירות השימוש (שימוש תדיר- במקום נגיש, שימוש מידי פעם- נגישות בינונית, שימוש לעיתים רחוקות- במיקום הכי פחות נגיש)
מה זה מטבח מאורגן?
האם בזמן הבישול והאפיה אינך מוצאת פריטים, או שהגישה למכשירי החשמל אינה מאורגנת נכון?
מטבח מאורגן מאפשר תנאי פתיחה אופטימליים לעבודה יעילה וזורמת.
אחסון נגיש ונוח של חמרי הגלם ומוצרי המזון, גישה טובה לכלי הבישול, כלים לשמירה על מזון מוכן הסגורים הרמטית – כל אלו מסייעים בעת העבודה במטבח.