נוסטלגיה בחדר הילדים
ילדינו, נוסטלגיה ומה שבינהם
אני באופן אישי אדם מאוד נוסטלגי ואוהבת לשמור דברים כמו נעליים ראשונות, שיני חלב שנשרו או מוצץ. כשהילד יהיה בן 30 ודאי כבר לא יהיו יותר את המוצצים שהיו כאשר הוא נולד וזו תהיה פיסת נוסטלגיה מוחשית ומיוחדת, אבל חשוב לשמור חפצים באופן מאוד מדגמי. אם רוצים לשמור בגדי תינוקות, אז כדאי להסתפק בבגד אחד מאוד מיוחד, כך גם לגבי צעצועים ושאר פריטים – כדאי לשמור רק את מה שאי אפשר להיפרד ממנו.
מניסיוני, אני רואה שהדבר שהכי קשה להורים להיפרד ממנו זה ציורים ויצירות. לעיתים זה נאגר בכמויות שאפילו לאנשים מסודרים קשה להתמודד איתן. אני מציעה לשמור מדגם מייצג של יצירות – רק את הדברים המיוחדים באמת או את אלה העמידים, הניתנים טכנית לשמירה.
- הכינו תיבה ייעודית עבור כל ילד (זה יכול להיות קופסת נעלי מבוגרים, או תיבת אחסון אחרת, משנה חשיבות לגודל ולסגירה).
- תייגו את התיבה ושימו בתוכה כל דבר מיוחד שקשור בילד, אם אלה ברכות מיוחדות שקיבל ליום ההולדת או מכתב מקסים שכתב, בגד, צעצוע שהיה קשור אליו במיוחד ודברים ראשוניים לאורך השנים.
- מומלץ להשתמש במעטפות נייר למשמורת של מוצרי נייר ופחות בניילונים, כיוון שהם מתבלים ומתפוררים יותר מהר (וגם פולטים חומרים כימיים שמזיקים לנייר שאנו מעוניינים לשמר).
- בכל זאת אפשר לאלבם ניירת ב’קלסר תצוגה’, זה כנראה יחזיק כמה שנים טובות ואחרינו המבול.
- מיינו ציורים וחומר לימודי שהילד מביא הביתה, שמרו רק מדגם מייצג.
- מחברות הן פריטי עזר מצוינים למעקב אחר ההתפתחות המוטורית והקוגנטיבית של הילד, לכן מומלץ לשמור מחברת חשבון, מחברת שפה ואולי עוד מחברת אחת בתחום שהילד ממש אוהב או שהוא טוב בו במיוחד.
אל תחסכו מילדיכם תשבוחות! שבחו את הילד בפניו על עבודותיו ומאמציו, אך למדו אותו מהי הדרך לשמור על הדברים והסבירו לו שלא ניתן לשמור ולשמר כל דבר כיוון שהדבר החשוב ביותר בשמירת חפצים נוסטלגיים היא הדרך בה משמרים אותם.
שימור ‘נוסטלגיה’ וניירת חשובה לילדים:
- קלסר – ניירת בריאות, חסכונות, חשובים שונים.
- תיבה – מכתבים חשובים, חפצי נוסטלגיה קטנים וכו’.
- תיק עבודות – עבודות מיוחדות שהילד הביא ויצר עם השנים.
עבודה ממש יפה? אין אפשרות לשמור? צלמו ושמרו בתיקיית הילד במחשב.
ציור מושלם? מסגרו ותלו בבית.